Cu mult entuziasm am redeschis Sezonul II Artă, Cultură și Bijuterii GIVEAWAY. Noul Sezon vine cu multe suprize noi pentru iubitorii de artă și bijuterii. Din această toamnă vom avea și un concurs în care vor fi oferite premii, atât din partea artiștilor, cât și din partea noastră, a Galeriei Sabion.
Intr- un cadru privat, vernisajul expoziției de pictură INTERFERENȚE, a adunat laolaltă membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Asociția Filiala Artă Plastică Religioasă și Restaurare din România, prieteni și artiști apropiați ai Cristinei Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu. Expoziția a început în data de 6 septembrie și se va încheia în data de 17 septembrie la orele 19:00 .
Cristina Georgescu este un artist plastic, restaurator la Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București, iar Claudiu Victor Gheorghiu este un artist plastic, jurnalist cultural și membru al Consiliului Director al Societății de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale. În debutul vernisajului a vorbit curatorul Amelia Dincă , istoric și critic de artă, iar SENSO TV (emisiune locala) a luat interviuri și a făcut un reportaj în Galeria noastră.
Atmosfera intimă și relaxantă s-a menținut pe toată durata vernisajului, cei prezenți la eveniment au fost foarte impresionați de Galeria noastră, fiind dornici să întrebe și să afle cât mai multe lucruri despre bijuterii și despre cei care au contribuit realizarea acestei galerii.
Lucrările Cristinei Georgescu în numar de 7, sunt picturi realizate din acrilic pe pânză și reprezintă imagini ale simbolurilor și obiectelor găsite în siturile arheologice de pe teritoriul țării noastre, a civilizatiei Gumelnița. Ca arheolog, creionează desene științifice, pe care, trebuie să le facă pe baza a ceea ce a descoperit. Ea a creat aceste lucrări cu viziuni proprii a ceea cea a gasit în acele situri. Ramele, în care, sunt încadrate lucrările, sunt vopsite cu pigment natural (minereu de fier din pământ).
„Idol” , „Duhul Apei” , „Duhul Casei” , „Duhul Aurului” , „Semn” , „Cumințenia lutului” , „Răscruce” , sunt compozițiile expuse de artista Cristina Georgescu la Galeriile Sabion. Aceasta folosește tehnica olandeză de a picta, pornind de la colorarea suprafeței cu brunuri închise, apoi încercând să descopere ecleraje, printr-un parcurs estetic ce pornește de la întuneric și ajungând la lumină, creând astfel forme, armonii și suprafețe, care se exaltă reciproc. În orice stadiu al demersului plastic s-ar fi oprit lucrul său, pânza va fi avut efecte expresive, semnificații și mister, prin însăși tematica aleasă, inspirată din simboluri ale Civilizației Gumelnița. Restaurator la Institutul de arheologie „Vasile Pârvan”, Cristina Georgescu a desenat mult, exersând diferite expresivități ale liniei și decorativului, care se regăsesc în lucrările expuse acum. Spații aerate, structuri geometrice bine articulate, alăturate petelor de culoare, alternări de mijloace de expresie și elemente aflate în contrapondere, impun pe suportul pictat simetrii, dar și interferențe cu proiecții matematice, prin ușoare derogări baroce, care permit subiectului să se înscrie într-o compoziție deschisă. Spirala și careiajul, linii diverse înnobilând câmpul imagistic, punctul și simbolurile arhetipale așezate în plină pagină, evocă dorința artistei de a aduce mai aproape de noi, o lume demult dispărută, redată cu arsenalul picturii și așezată în alt context plastic.” Ana Amelia Dincă-critic de artă .
Claudiu Victor Gheorghiu , expune 8 filactere, pergamente, în care transpune versete,texte și desene biblice. Folosește pentru realizarea lor tempera, tuș și foiță de aur pictate pe hârtie specială. Cina cea de Taina , Cina din Emmaus , Sf.Marcu , Sf.Luca , Sf Ioan se numără printre lucrările expuse.
“La origine, filacterele sunt fâșii de pergament pe care se scriau versete biblice și care au pătruns în cultura noastră din spațiul ebraic. De data aceasta, ele constituie motivul vizual al expunerii artistului Claudiu Victor Gheorghiu, la Galeriile Sabion, cunoscând o interpretare personală, regăsită în seria celor patru evangheliști, unde îmbinarea dintre text și imagine, dobândește potrivite modalități de evocare a sentimentului religios. În „Stihiri” și în „Cina din Emaus”, selectată la Salonul Național de Artă Contemporană 2018, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, delicatețea tehnică aflată sub aura canoanelor picturii bizantine, are o ținută discursivă demnă de remarcat, evocând atenția acordată de artist muncii în fața „pergamentului său”. Experiența plastică și cultura îi permit să fie asemenea unui cărturar medieval, zăbovind la misterul unui lucru sfânt. Rugăciunea iconarilor din Erminie către Maica Domnului, dar și sărbătoarea biruinței icoanelor, care se sărbătorește în prima duminică din Postul Mare, au datele estetice ale manuscrisului. Viniete atent realizate, fragmente de anluminuri, prezența decorativului, calitatea caligrafiei, răbdarea execuției, vorbesc despre un Claudiu Victor Gheorghiu pasionat de ceea ce face, identificându-se cu spiritualitatea creștină și, prin aceasta, redescoperindu-se.” Ana Amelia Dincă-critic de artă .
Puteți viziona articolul despre eveniment al celor de la sensoarteo accesând acest link
Parteneri media ai evenimentului au fost: Radio România Internațional, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Ultima Oră și Sensoo, Modernism, Leviathan, Artportfolio.